Jak stworzyć prywatne konto na Instagramie

A więc zdecydowałeś się skorzystać z ustawień prywatności Instagrama. Być może zastanawiasz się, jak zrobić prywatne konto na Instagramie. Oto jak. Podobnie jak każda inna sieć społecznościowa, Instagram pozwala ci wybrać, kto może oglądać twoje treści. Ale czyniąc swoje konto prywatnym, tylko osoby, które zatwierdzisz, mogą je zobaczyć. W ten sposób będziesz miał więcej swobody podczas publikowania zdjęć i filmów. Aby uczynić swoje konto prywatnym, pobierz aplikację ze sklepu z aplikacjami na iOS lub Androida.

Po pierwsze, kluczowe jest to, że masz co najmniej 13 lat, aby utworzyć konto. Jeśli jesteś młodszy, utwórz zamiast tego konto Finsta lub prywatne konto na Instagramie. Jeśli jesteś nowym użytkownikiem Instagrama, powinieneś rozważyć utworzenie prywatnego konta, aby zapoznać się z platformą i zdobyć zwolenników. W ten sposób możesz łatwo zarządzać prywatnością swoich treści i zapobiegać niechcianym komentarzom.

Możesz również zrobić prywatne konto na Instagramie, aby zapobiec duplikatom kont. Instagram poważnie traktuje kradzież tożsamości i podejmie działania przeciwko duplikatorom, którzy próbują utworzyć prywatne konto. I chociaż prywatne konto nie pokazuje listy zwolenników, nie uniemożliwia ludziom podrobienia ID lub podszycia się pod kogoś. Prywatne konto na Instagramie sprawia również, że jest ono bardziej atrakcyjne dla kobiet, ponieważ natkną się na nie jako bardziej przyjazne i mniej drapieżne.

Jeśli masz prywatny profil na Instagramie, ważne jest, aby zauważyć, że ludzie, którzy już śledzili cię, będą nadal śledzić. Kiedy jednak Twój profil jest prywatny, nowi zwolennicy mogą poprosić o śledzenie Cię. Pojawią się one w zakładce powiadomień Twojego Instagrama. Możesz zatwierdzić lub odrzucić ich prośbę, wybierając opcję pod „Prywatność i bezpieczeństwo”. Tylko osoby, które zatwierdziłeś, zobaczą treści, które udostępniasz.

Innym sposobem na uczynienie swojego Instagrama prywatnym jest ograniczenie listy osób, które mogą zobaczyć twoje historie. Możesz ustawić liczbę znajomych, którzy mogą oglądać Twoje historie, ograniczając je do Bliskich znajomych. Zapewni to, że nikt nie zostanie powiadomiony, gdy usuniesz kogoś ze swojej listy. Łatwo jest ograniczyć lub usunąć użytkowników z tej listy. Ale ważne jest, aby pamiętać, że zawsze możesz usunąć te osoby, jeśli chcesz.

Po dodaniu kilku zwolenników i wybraniu swoich historii, możesz kontrolować, kto może zobaczyć swoje historie i zdjęcia. Możesz również wyłączyć „Allow Sharing”, jeśli nie chcesz, aby twoje historie były udostępniane wszystkim. I oczywiście możesz wybrać ukrycie swoich historii, jeśli chcesz, aby były one prywatne. Po prostu upewnij się, że nie udostępniasz swojej historii nikomu, kogo nie zatwierdzisz.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane